DTP ve MHP çelenk göndermedi

  • Home
  • DTP ve MHP çelenk göndermedi
DTP ve MHP çelenk göndermedi
Şanlıurfa'da Cumhuriyetin 86. yıldönümü etkinlikleri kapsamında MHP ve DTP düzenlenen törenlere katılmadı.Abone ol

Şanlıurfa'da Cumhuriyetin 86. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen çelenk koyma törenine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile Demokratik Toplum Partisi (DTP) katılmadı. Mecliste grupları bulunduğundan yönetmelik uyarınca çelenk göndermesi gereken fosforlu kalem MHP ile DTP çelenk göndermediği için törende iki partinin çelengi Atatürk Anıtı'na konulmadı.

Vilayet önündeki törene Vali Nuri Okutan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Yönetmelik uyarınca Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenlere mecliste grubu bulunan partilerin katılması gerekirken Şanlıurfa'daki törene iktidar partisi ile ana muhalefet partisi katılırken MHP ile DTP'yi temsilen katılan olmadı. AK Parti ile CHP'nin çelenklerinin konulmasının ardından Valiliğin çelenk sunma programında 9. sırada olan MHP ile DTP'yi temsilen katılanın olmadığı, çelenk de göndermedikleri belirlendi.

DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, çelenk göndermemelerinde herhangi bir kasıtın olmadığını söyledi. Ayhan "Daha önceki programlara davet edilmiyorduk. Bu programa valiliğin gönderdiği yazı ile davet edildik. Ancak önceki programlara çağrılmadığımızdan dolayı bu programa da katılma yönünde girişimimiz olmadı. Herhangi bir tavır yok" dedi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim