Öcalan da bavulunu hazırlıyor

  • Home
  • Öcalan da bavulunu hazırlıyor
Öcalan da bavulunu hazırlıyor
Hükümet PKK'lıları dağdan indirmek için kararlı. Barzani'ye sığınan eski PKK'lılar için çalışma başlatıldı..Abone ol

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Öcalan'ın kardeşi dahil örgütten ayrılan 1500 PKK'lının eve dönüşü için Barzani ile görüşecek

Taraf gazetesinin manşetten duyurduğu habere göre hükümet PKK'dan kopan grubu getirmek iç baskılı çakmak in düğmeye bastı.. Haber Ergülen Toprak imzalı..

KÜRT BÖLGESİNDEKİ İLK BAKAN

70 işadamıyla birlikte yarın Irak Kürdistan Bölgesel Hükümeti'ni ziyaret edecek olan Davutoğlu, Erbil'de, Mesud Barzani ile buluşup dağdan inişleri konuşacak.

ERBİL'E KONSOLOSLUK TAMAM

Zirvede Osman Ocalan ile eski örgüt yönetici ve üyesi 1500 kişilik grubun Türkiye'ye dönüşü ve Erbil'e konsolosluk görüşülecek.

Türkiye'nin Erbil'de açmayı planladığı ve uzun süredir gündemde olan konsolosluk konusu da bu gezide ele alınacak. Davutoğlu Kürt yetkililere "Demokratik açılım" konusunu anlatacak ve Kürt yönetiminden destek isteyecek.

Davutoğlu dönüşler için yol açıldığını hatırlatarak PKK'yı dağdan indirme planının yanı sıra örgütten ayrılan yaklaşık 1500 kişilik grubun Türkiye dönüşü için siyasal ve yasal zemin bulunduğunu anlatacak.

Bu grupta 2004 yılında örgütten ayrılan eski üst düzey yöneticilerden Osman Öcalan, Nizamettin Taş ve Hıdır Sarıkaya'nın da dönmesi gündemde.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim