Neden Başbuğun elini sıkmadı?

  • Home
  • Neden Başbuğun elini sıkmadı?
Neden Başbuğun elini sıkmadı?
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara'da ilk tören bu sabah Anıtkabir'de yapıldı. Törenden çok çarpıcı notlarAbone ol

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Anıtkabir’de yapılan resmi törenle başladı.Törene Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Baykal da katıldı.

Hükümetin Kürt açılımını eleştiren Baykal, kendisinden mektupla randevu isteyen Başbakan'a 'kameralı görüşme' şartını koşmuştu. Baykal'ın talebini reddeden Başbakan, görü seo şmekten vazgeçmişti.

Bu tartışmanın ardından ilk kez geçtiğimiz hafta Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın oğlunun nikah töreninde biraraya gelen iki lider, bugün de Anıtkabir'deki törenlerde yanyanaydı. Başbakan Erdoğan ve Baykal'ın birbirlerine gülümsedikleri ve selamlaştıkları görüldü.

Buradaki törenlere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile bakanlar, Kuvvet Komutanları, Yüksek Yargı Organlarının Başkanları, Milletvekilleri, askeri ve sivil erkan katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anıtkabir’e çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün öncülüğündeki devlet erkanı, Ata’nın huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. İstiklar Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkaı Gül ile askeri ve sivil erkandan oluşan kortej, Misaki Milli Kulesi’ne geçti.

Cumhurbaşkanı Gül burada Anıtkabir Özel defterini imzaladı. Gül, deftere şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin 86. yıl dönümüne ulaşmasının gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Cumhuriyet, çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın da göstergesi olmuştur.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim