DTP’den Bilgi Destek Planına suç duyurusu

  • Home
  • DTP’den Bilgi Destek Planına suç duyurusu
DTP’den Bilgi Destek Planına suç duyurusu
DTP partilerini de hedef alan "Bilgi Destek Planı"yla ilgili suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.Abone ol


İNTERNETHABER
ANKARA- DTP, 22 Temmuz seçimlerinden sonra Meclis’e girmelerinin, “Türk Demokrasisi açısından bir talihsizlik” olarak nitelendirildiği “Bilgi Destek Planı”nı yargıya taşımaya hazırlanıyor. Belgeyle ilgili hukuki bir çalışma başlatan DTP bu çalışma bittikten sonra konuyu yargıya taşıyacak. Bu belgenin sorumlularının ortaya çıkarılarak cezalandırılması istenecek.

İhbar mektubuyla, ’İrtica Eylem Planı’nın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın emriyle hazırlandı promosyon çakmak ğı öne sürülen 2007 tarihli “Bilgi Destek Planı” ortaya çıkmıştı. 22 Temmuz seçim sonuçlarının değerlendirildiği 5 sayfalık belgede DTP ile ilgili şu değerlendirmeler yapılıyor:

- DTP’nin TBMM’ye girmesi, Türk demokrasisi için bir talihsizliktir. PKK’yı kardeş ilan eden, terörist başının yaşam koşullarını TBMM’ye taşıyacaklarını açıklayan bu kişilerin; geçmişten ders almadıkları, amaçlarının kendilerinden öncekiler gibi demokratik bir platformda görüşlerini dile getirmek değil devletle kavga etmek olduğu daha ilk günden anlaşılmıştır.

- TSK’nın “imaj tazelemesine” büyük kitlelerin ortak meselelerini kullanarak başlamak gerekmektedir. Bu nedenle de, öncelikle PKK ve DTP üzerine alenen ve kamuoyu oluşturacak şekilde ve yukarıda maruz temalar çerçevesinde gidilmelidir.

- DTP ve yandaşlarının yaşadığı sıkıntıların istismar edilmesi ve AB’den gelecek desteğin önünün kesilmesi için; DTP’nin, kendi ifadeleri ve davranışları nedeni ile TSK tarafından terörist olarak görüldüğünü ve herhangi bir şekilde muhatap kabul edilmeyeceğini üst düzey bir açıklama ile ilan etmek.

- Irak’ın kuzeyindeki desteği kesmek için bölge halkını terörle mücadele bağlamında “rahatsız etmek”, bu suretle de PKK’ya yardım ettikleri ve destek sağladıkları müddetçe bu rahatsızlığın devam edeceği imajını vermek.

- Terörü bu şekilde destekledikleri müddetçe demokratik olarak herhangi bir ilerleme sağlayamayacaklarını ve bu suretle esas olarak temsil ettiklerini iddia ettikleri kişilere zarar verecekleri mesajını yaymak

- Bu suretle “bugüne kadarki kazanımlardan taviz vermeyin, yumuşamayın” diyen Kandil ile “terörden bir fayda gelmez, teröristleri desteklemeyin vazgeçin” diyen başta AB olmak üzere Kandil karşıtı çevrelerin arasında sıkışıp kalmalarına yol açmak düşünülmektedir.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim