Oruçluyken bu yiyecekler birebir

  • Home
  • Oruçluyken bu yiyecekler birebir
Oruçluyken bu yiyecekler birebir
Kalbiniz için özellikle Ramazan'da bu yiyecekleri mutlaka tüketmelisiniz. Bu yiyecekler hem de çok eglenceli...Abone olSahurda ya da iftar sonrasında atıştırmalıkların kalbe faydalı olması için kan şekerini hızla yükseltmeyen, şeker hastalarının rahatlıkla tüketebilecekleri lif oranı yüksek, karbonhidrat oranı düşük olan gıdalar olması çok önemli.

Normal şartlarda abur cubur yemek tavsiye edilmez. Hatta çocukların bu tü mikro beton zemin r yiyeceklerden mümkün olduğu kadar uzak tutulması gerektiği her fırsatta dile getirilir. Peki abur cubur yemenin faydalı olduğu yer hiç mi yok?

Ramazan'da, sahurda ve iftar sonrası atıştırmalıklar kalp atışları ve tansiyon düzenlemesine yardımcı olabiliyor. Bu abur cuburlar vücuda sağlık vermenin yanı sıra kilo kontrolü üzerinde de etkili. Vücuttaki tüm organları ayakta tutan kalbi, özellikle Ramazan ayında alınacak bazı önlemler ile korumak mümkün.
İftar sonrası bu atıştırmalıklar kalbi koruyor

Humus kolesterolü düşürür: Humuslu sebzeler ve taze sebzeler düşük miktarda kalori ve çok miktarda antioksidan içerir. Yağ oranları azdır, ancak lif bakımından zengin oldukları için doyum sağlar, kolesterolü düşürür,. Humus, iyi bir protein alternatifidir.

Günde bir küçük bitter çikolata: Meyvelerinizi biraz siyah çikolataya batırın. Meyveler iyi bir antioksidan ve kanser savaşçısıdır, kalp krizine karşı güçlü bir koruyucudur. Siyah çikolata da yüksek derecede antioksidan ve kalp krizi savaşçısı flavinol içerir. Siyah çikolata, reservatrol ve flavanoid içeriği ile kalp hastalıkları açısından faydalıdır. Çikolata tüketirken yüzde 70 ve üzeri kakao içeriği olan bitter çikolatalar seçilmelidir.



AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

Kategori : SAĞLIK
Whatsapp İletişim