Türkeşle Kabede silahlı tavaf

  • Home
  • Türkeşle Kabede silahlı tavaf
Türkeşle Kabede silahlı tavaf
Alparslan Türkeş'in sağ kolu Yaşar Okuyan bilinmeyenleri anlattı. Bazı fotoğraflar basında ilk kez yayınlanıyor.Abone ol

12 Eylül 1980 darbesinin 29. yıldönümü. MHP eski Genel Sekreteri Yaşar Okuyan uzun yıllarını birlikte geçirdiği anılarını Akşam'a anlattı.

Deniz Güçer'in "12 Eylül sırları" başlığıyla yayınlanan yazı dizinde Türkeş'in bugüne kadar bilinmeyen bazı sırları ve fotoğraflarına yer veriliyor.

Okuyan elinde sopayla Türkeş'in evinin önünde nöbet tuttu

"14 oklahoma seo yaşındaydım. Harçlıkları dedemden alıyordum. Yaz kızlarla gezip tozuyordum keyfim yerinde. Dedem bir gün beni çağırdı: 'Her sabah bir Tercüman bir süt bir ekmek alıp Türkeş'e götüreceksin' dedi. Hoşuma gitmedi tabi. Ama işin ucunda harçlık var. Her sabah bisikletimle paketi Türkeş'e götürmeye başladım. Kibarca teşekkür etti, başımı okşadı. Sonra beni bir gün çağırdı ve tam bir saat anlattı. Türkiye'yi anlatıyor bana Türkeş. Ertesi günü aynen. Üçüncü gün ben de öyle bir his oluştu ki, 'Türkeş çok mühim adam, ona kötülük yapabilirler' dedim. Akşam elime bir sopa aldım, evden kaçıp bütün gece Türkeş'in kapısının önünde nöbet tuttum. Başına bir şey gelmesin diye."

Başbuğ Yalova'da nasıl gizlice nikahlandı?

[PAGE]



"Evlilik hazırlıklarını gizlice yürütme kararı aldık. Adres belli oldu: Yalova'da gizli nikah kıyılacak. Dedem Rasim Koçal'ın Cumhuriyet Caddesi'ndeki evini ayarladık. Hatırladığım kadarıyla Rasim Koçal, dayım, Turan Koçal, Mehmet Doğan, Fatih Akkülah da vardı. Seval Türkeş Ankara Yüksek Öğretmen Okulu öğrencisi. Ben Sevval hanımla daha önceden tanışıyordum. Çanakkkale organizasyonuna katılmıştı. Türkeş beyin Seval hanımla tanışmasını sonradan öğrendik. Öğrenciler arasında liderlik yapabilecek 50 kişi seçiyorduk. Onlara Türkeş on gün süreyle özel eğitim veriyordu. Türkiye'nin meseleleri, uluslararası ilişkiler gibi. Seval hanım o gruplardan birinin içindeydi. Öyle tanışmışlar. Kimle evlenecek derken Seval çıktı. Şaşırdım tabii."



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim