Emekli vatandaşı böyle kandırdılar

  • Home
  • Emekli vatandaşı böyle kandırdılar
Emekli vatandaşı böyle kandırdılar
Ellerinde bir zarfla kapısını çaldılar. Kendilerini SGK çalışanı olarak tanıttılar. Emekli vatandaş SGK adını duyunca hiç şüphelenmedi...Abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), isminin kullanılarak bazı vatandaşların dolandırıldığını söyledi ve vatandaşı uyardı.

SGK bugüne kadar hak sahiplerine ödemeli zarf gönderilmesinin söz konusu olmadığın tennessee seo ı belirtti. Kurumun, yasalarla belirlenen haller ve özel yetkilendirilen personeli haricinde hiç bir çalışanıyla tahsilat yapmadığı bildirildi.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, özellikle büyükşehirlerdeki işveren, sigortalı ve emeklilerin, ''Kurum görevlisi olduğu izlenimi uyandıran bazı kişilerce çeşitli yol ve yöntemlerle aldatıldığı'' belirtildi.

EMEKLİ VATANDAŞI KANDIRDILAR

Emekli bir vatandaşın evine giden şahıslar, ''KEY ödemesi yapılabilmesi için gerekli formun yer aldığı ve SGK tarafından gönderilen zarfın, 10 TL karşılığında kendisine verileceğini'' söylediler ve vatandaştan 10 TL aldılar.

Oysa kurumun her türlü gönderisi PTT aracılığıyla yapılıyor ve bedeli Kurum bütçesinden karşılanıyor.

"ALO 155" E BİLDİRİLSİN

Vatandaşların mağdur duruma düşmemeleri için yasal olmayan yıllardan gelen bu tür taleplere itibar etmemeleri istenen açıklamada, talep edenler hakkında ''Alo 155'' hattına veya en yakın emniyet müdürlüklerine başvurmaları ve suç duyurusunda bulunmaları gerektiği ifade edildi.



Kategori : ÇALIŞMA HAYATI
Whatsapp İletişim