Ev kadınları bu haberi okumalı

  • Home
  • Ev kadınları bu haberi okumalı
Ev kadınları bu haberi okumalı
Ev hanımısın ve artık bir iş-uğraş mı istiyorsunuz. Ankara belediyesinin sizin için onlarca önerisi var...Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Ankara Büyükşehir Belediyesinden çalışmak isteyen kadınlara destek. Bugüne kadar 150 bine yakın kadına meslek edindiren kurslar ay sonunda başlayacak. Her kadının ilgisine uygun onlarca seçenek var.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Her Ev Bir Atölye Olacak” sloganıyla ve bayanlara el becerisi kazandırmak amacıyla 199 almanca seo 4 yılında açtığı ve bugüne kadar başarıyla devam eden Belediye Meslek Edindirme (BELMEK) kursları, 2009–2010 dönemine 28 Eylül 2009 Pazartesi günü başlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın, hanımların üretime katılarak, toplum içerisindeki yerlerini almalarını sağlayan BELMEK Kursları, yeni dönemde de Ankaralı hanımları bir meslek sahibi yapacak.

26 SEÇENEK VAR
Toplam 6 bölgede, 126 kurs merkezinde, 26 branşta açılacak kurslar, 28 Eylül 2009 tarihinde başlayıp 11 Haziran 2010 tarihine kadar devam edecek. Kurslara katılmak isteyen bayanlar, Altındağ, Çankaya, Keçiören, Mamak, Sincan ve Yenimahalle BELMEK bölge merkezlerinde ve kurs adreslerinde kayıt yaptırabilecekler.

Makine Nakışı, El Nakışı (Sim Sırma, Dantel Anglez, Tel Kırma), Şiş Dantel, İğne Oyası,El Sanatları (İpek Pentur), Ahşap Boyama,Kumaş Boyama, Rölyef (Ahşap Rölyef),Turistlik El Sanatları, Taş Bebek, Takı Tasarımı, Gümüş İşlemeciliği,Giyim, Mefruşat, Patchwork, Trikotaj, Yorganlama, Kilim, Resim, Çini, Ebru, Minyatür, Tezhip – Hat, Mozaik, Seramik, Ev Ekonomisi – Yemek olmak üzere toplam 26 branşta düzenlenen kurslara katılan ev hanımları el becerisi ve meslek sahibi olurken, kurslarda kurdukları dostluklar ve arkadaşlıkları da pekiştiriyorlar. Her yıl yaklaşık 12 bin bayanın katıldığı kurslardan 1994 yılından bugüne kadar yaklaşık 150 bin bayan yararlandı.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim