Yaşamak için kısa bir mola ver

  • Home
  • Yaşamak için kısa bir mola ver
Yaşamak için kısa bir mola ver
Antalya'da kural ihlali yapan sürücüler için çok önemli bir projeye imza atılıyor. İşte polisin alkışlanacak projesi;Abone ol

Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, ‘Yaşam İçin Kısa Bir Mola' sloganı ile ‘Yaşam Tüneli' projesinin startını verdi.

Dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'nda hayata geçirilen proje kapsamında kural ihlali yapan sürücüler yol kenarına kurulan tünel içerisine alınarak, bilgile missouri seo ndirme amaçlı sunum yapılıyor. Her ay kural ihlali yapan en az 3 bin sürücüyü bilgilendirmeyi hedef alan projenin ilk ayında ‘Emniyet Kemeri Kullanımının Gerekliliği' konusu işleniyor.

Antalya Trafik Denetleme Şube Müdürü Erol Bese, tünele alınan araçlardaki sürücü ve yolculara 1 dakikayı geçmeyecek şekilde, belirli konularda dönemler halinde görsel ve işitsel sunumlar gerçekleştirileceğini söyledi.

Yapılan araştırmalara göre, insanların okuduklarının yüzde 10'unu, işittiklerinin yüzde 20'sini, gördüklerinin yüzde 30'unu, hem görüp, hem işittiklerinin yüzde 50'sini hatırlayabildiğini hatırlatan Erol Bese, şunları söyledi:
“Yapılan bilimsel çalışmaların ışığında, ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının engellenmesi için, ‘Bilgilendirme', ‘Uyarma' ve ‘Cezalandırma' başlıklı üç aşamadan oluşan projeyi hayata geçirdik. İlk etapta, ‘Emniyet Kemeri Kullanımının Gerekliliği' konusunu sürücülere işliyoruz. Daha sonra ‘Alkolün Sürücüler Üzerindeki Yakın ve Uzak Etkileri', ‘Cep Telefonu Kullanarak Araç Sürmenin ve Cep Telefonunun İnsan Dikkati Üzerindeki Olumsuz Etkileri', ‘Aşırı Hız ile Normal Seyir Hızının İnsan Yaşamı Üzerine Değiştirilmez Etkisi', ‘Yakın Takipten ve Hatalı Şerit Değiştirmeden Kaynaklanan Kazalar' konularını ele alacağız.”



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim