Eşcinsel polise görüntülü tuzak!

  • Home
  • Eşcinsel polise görüntülü tuzak!
Eşcinsel polise görüntülü tuzak!
Polis müdürü eşcinseldi ama kimse bilmiyordu. O görüntüler amirlerinin eline geçti. Emniyet teşkilatı karıştı!Abone ol

Emniyet teşkilatında rahatsızlık yaratan olay iki hafta önce patlak verdi.  Bir polis müdürünün, eşcinsel görüntülerinin yer aldığı kasedi ortaya çıktı. Müdür M.A. hakkında soruşturma açıldı ve M.A. sonunda soruşturma sürecinde verdiği dilekçeyle teşkilattan istifa etti.

Milliyet'e göre; Personel Dairesi’ne Ankara dışından gönderildiği anlaşılan bir zarftan çıkan CD’de, Karabük’te görevli 4. sınıf bir emniyet müdü missouri seo rünün bir erkekle birlikte görüntülerinin bulunduğu görüldü.

RAPOR HAZIRLANDI

Olayın Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal’a bildirilmesiyle soruşturma başlatıldı. Müfettişler, Karabük’e giderek M.A. hakkında soruşturma başlattı. İfade veren M.A., Ankara’ya 25 Ağustos’ta gönderdiği dilekçeyle istifa etti.

Hazırlanan ön rapor genel müdürlüğe verilirken, M.A.’nın istifası kabul edildi. M.A.’nın emeklilik hakkını doldurmadığı için istifa etmek zorunda kaldığı bildirildi.

ERZİNCAN'DA YAŞANMIŞTI

Daha önce de Erzincan Polis Okulu Müdürlüğü’nde ortaya çıkan bir olayda, polis okulu müdür vekili H.K.’nın bazı erkek öğrencilerle cinsel ilişki kurduğu iddiaları soruşturulmuştu. H.K. görevden alınmış, ardından da emekli edilmişti.

EŞCİNSEL OLMAK SUÇ MU?

Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğü ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda açıkça yazmasa da, eşcinsel olanlar veya eşcinsel ilişkiye girdikleri belirlenenler hakkında disiplin işlemi yapılıyor. İddiaları bilgi ve belgelerle somutlaştırılan emniyet mensupları, emniyet teşkilatından ve memurluktan çıkarılıyor.

SORUŞTURMA NEYE DAYANARAK AÇILDI?

Prof. Dr. Turan Yıldırım: Bir kişi sırf ‘eşcinseldir’ diye soruşturma açamazsınız. Kamu düzenini bozmuşsa soruşturma konusu olabilir. Cinsel tercihini mesleğine karıştırmamış ise ve kimseye rahatsızlık vermemişse soruşturma yanlış.

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu: Konuya mevzuat açısından bakılabilir. Polis mevzuatının insan haklarına uygun olup olmadığı açısından değerlendirilebilir. Uluslararası belgelere, insan hakları belgelerine uygunluğuna da bakılabilir.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim