Bakanlıktan Livaneli açıklaması

  • Home
  • Bakanlıktan Livaneli açıklaması
Bakanlıktan Livaneli açıklaması
Adı Unesco'nun genel direktörlüğü için geçen Zülfü Livaneli'nin desteklenmediği iddialarına Dışişleri Bakanlığı yanıt verdiAbone ol

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin UNESCO Başkanlığı için adı geçen Zülfü Livaneli yerine Mısır'ı desteklediği iddialarına yanıt verdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Zülfü Livan texas seo eli'nin, UNESCO Genel Direktörlüğü görevi için Bakanlığımıza intikal etmiş herhangi bir adaylık girişimi ve başvurusu yoktur" denildi.
Bakanlık açıklamasında, Hikmet Çetin, Kemal Derviş örneklerini vererek "Türk vatandaşlarının uluslararası kuruluşlardaki üst düzey önemli görevlere gelmeleri öteden beri desteklendiği vurgulandı.

BİZE İNTİKAL ETMİŞ BİR ADAYLIK GİRİŞİMİ YOK

"Bu durum, değerli bir Türk aydını olmasının yanı sıra sanatın hemen her dalında saygın bir konuma sahip bulunan Sayın Zülfü Livaneli için de tabiyatiyle geçerlidir" ifadesine yer verilen açıklamada, "Ancak, Sayın Zülfü Livaneli'nin, UNESCO Genel Direktörlüğü görevi için Bakanlığımıza intikal etmiş herhangi bir adaylık girişimi ve başvurusu yoktur. Sayın Livaneli'nin adaylığı konusunda UNESCO Teşkilatı'na başvuruda bulunulduğuna ilişkin bir bilgi de mevcut değildir. Bu konuda herhangi bir ülke veya çevreden Bakanlığımıza resmi bir başvuru da olmamıştır" görüşü yer aldı.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim