İş dünyasının vergi kurumunun siyasallaşmasından endişe duyduğunu belirten TÜSİAD, vergi idaresinin özerkleştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK), İstanbul'da toplandı.
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ konuşmasında şunları söyledi: "Dünya bu güne dek benzeri görülmemiş bir ekonomik güç kaymasını yaşıyor. Kü maryland seo resel krize çare ararken çözüm daha çok ülkenin katılımında aranıyor. Ülkeler yeni yapılanma içinde kendileri için en uygun pozisyonu alma çabasına girecek. Alıştığımız ve bildiğmiz ekonomik düzen değişiyor. Türkiye de G20'nin bir üyesi olarak yeniden yapılanma sürecinini bir parçası olacak. Yeni düzen Türkiye'nin çevresinden başlayarak kuruluyor. Türkiye içeride daha istikrarlı, öngörülebilir düzeni ortaya koymalıdır.
AB sürecinde güçlü bir siyasal vizyon, toplumsal uzlaşma ve etkileyici bir insan sermayesiyle başarılı olabiliriz.
Vergi ödenmeyen bir ülkede demokrasi de serpilmez. Türkiye'nin demokratik saygınlığını zedeleyen araca dönüşmesi ise hazindir. Vergi idaresinini özerkleşmesi gerektiğini savunuyoruz. Eğer bu gerçekleşmiş olsaydı kurumlara karşı baskı yapılırken kayıtdışı ekonomi her gün büyümezdi. Doğru yolun bulunacağına inanıyorum."
KOÇ: IMF'Yİ DIŞLAMA LÜKSÜNE SAHİP MİYİZ?
Toplantıda konuşan TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç da şöyle konuştu: "Kriz için çok şükür geçti diyemiyoruz. Acaba IMF anlaşması krizin başında tamamlansaydı bunun ekonomideki yavaşlama üzerindeki etkisi ne olurdu? Birkaç yıl arzu ettiğmizi büyümeyi yakalayamayacağız.
Türkiye'nin istenilen şekilde büyüyebilmesi için dış kaynak gerekiyor. IMF kaynağını dışlama lüksüne sahip miyiz?
Son dönemde her gün artan kutuplaşma ve diyalogsuzluk ortamı yaşanıyor. İş dünyası bugün vergi kurumunun siyasallaşmasından endişe duyuyor. TÜSİAD siyasi iradeden tam bağımsız bir gelir idaresinin gerekli olduğunu dile getiriyor."
Kategori : GÜNCEL