Showroomlarda sessizlik hakim

  • Home
  • Showroomlarda sessizlik hakim
Showroomlarda sessizlik hakim
Otomobil showroomlarında dün adım atacak yer yoktu. Firmalar ellerindeki stokları eritti. Bugünse durum çok farklıydı...Abone ol

ÖTV indiriminin sona ermesiyle otomobillerde fiyatların yüzde 10 artması, showroomları sessizliğe bürüdü.

Aynı çatı altında üç otomobil markasının satışını yapan firmanın satış müdürü, ekonomik önlem paketi kapsamında otomobil north california seo lere getirilen ÖTV avantajının dün itibarıyla sona erdiğini anımsattı.

ÖTV'nin yüzde 37'den yüzde 18'e indirildiği 3 aylık dönem ile yüzde 27'ye çıkarıldığı 3 ayın son haftalarında ciddi satışlar yaşandı.

Otomobillerde yüzde 10'luk avantaj, 2 bin 500 ile 6 bin 500 bin lira arasında bir indirim sağladı. Bu indirimi fırsat bilenler, özellikle son hafta showroomlara akın etti. Showroomda adım atacak yer yoktu.

STOKLAR ERİDİ

Dün yoğunluk yaşayan bayilerin çoğunda 21.00'e kadar otomobil satışları devam etti. Vergi daireleri bile 21.00'e kadar mesai yaptı. Özellikle ithal otomobil firmaları, ellerindeki stoku eritmiş oldu.

Bugün itibarıyla yoğunluğun yerini sessizliğin aldığını vurgulayan bayi yetkilileri, ''Şimdi herkes beklenti içinde. Otomotiv sektörü de vatandaşlar da hurda indiriminin hayata geçip geçmeyeceğini merak ediyor. Zaten ÖTV indirimi herkese istenen imkanı sağlamadı. Hurda indirimi zaman geçirmeden uygulamaya konmalı'' dedi.

Yüzde 10'luk avantajın sona ermesiyle otomobillerde 6 bin 500 bin liraya varan fiyat artışları oldu.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim