İlaç gibi mucize meyva pepino

  • Home
  • İlaç gibi mucize meyva pepino
İlaç gibi mucize meyva pepino
Karadeniz bölgesinde yetiştirilmeye başlandı. Kavun ve muz arası bir tadı var... Faydaları ise "ilaç" gibi diye niteleniyor. Abone ol

Son yıllarda Türkiye’de yetiştirilen ilaç gibi meyve pepino, kavun, muz ve ananasa benzeyen tadıyla büyük ilgi görüyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyes wisconsin seo i Prof.Dr. Sezgin Uzun, ''Pepino, Karadeniz Bölgesi'nde her türlü ekonomik ürüne karşı rahatlıkla yetiştirilebilecek alternatif bir bitkidir'' diyor...

Bölgede ilgi görmeye başlayan Pepino'nun görünümü kavuna benziyor... Yetiştiği bitki ise biraz farklı... Afrodizyak etkisi nedeniyle erkeklerin gözdesi olarak niteleniyor.

Faydaları saymakla bitmezken, yetiştirilişi de oldukça kolay... Önce faydalarını sıralayalım, sonrada nasıl ve Türkiye'de nerelerde yetiştirildiğine dair bilgiler verelim.


[PAGE]


KANSER VE KALBİN İLACI

Pepino içerdiği yüksek potasyum oranı nedeniyle kan şekerini düşürüyor ve barındırdığı A, B, ve C vitaminleri ile kanser ve kalp krizine karşı koruma sağlıyor.

Kanser hücrelerinin yok olmasında büyük etki sağladığı ve kolesterolü düşürdüğü bildirilen pepino, hücre yenileyici özelliğiyle çocukların gelişiminde, C vitamini deposu olma özelliğiyle vücut direncini artırmada, kalsiyum bakımından zenginliğiyle ağrıların giderilmesinde de etki sağlıyor.


[PAGE]

Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim