Alzheimerlı yakınlarına psikolojik destek

  • Home
  • Alzheimerlı yakınlarına psikolojik destek
Alzheimerlı yakınlarına psikolojik destek
Alzheimer'lı hasta yakınlarına yardım eli uzanıyor... Hastalığın hasta kişi kadar bakan kişiyi de yıpratması uzmanları harekete geçirdi. İstanbul, İzmir veAnkara pilot bölge seçildi. Abone olAlzheimerlı hasta yakınları artık bir telefonla tüm sıkıntılarını paylaşacak, uzman kişilerden psiko avukat reklam lojik destek alacak.

İstanbul, İzmir ve Ankara'da pilot proje olarak başlatılan ''Alzheimer Çağrı Merkezi'', Türkiye genelinde yaygınlaştırılıyor.

Bilim İlaç Genel Müdürü Erhan Baş, amaçlarının hasta yakınlarını bilinçlendirmek, onların hayatlarını kolaylaştırmak ve yaşam kalitelerini yükseltmek olduğunu söyledi.

Çağrı merkezinin pilot çalışmasına gösterilen ilginin projenin yaygınlaştırılması için kendilerine umut verdiğini belirten Baş, ''Alzheimer hastalığının artış gösterme riski en fazla olan 2 ülkeden birisi Türkiye'dir. Türkiye'de yaşamın uzamasıyla birlikte yaşlılığa bağlı olarak alzheimer hastalığının giderek artması söz konusu. Genç nüfusa sahip Hindistan ve Türkiye'nin gelecekte en fazla yaşlı nüfusa sahip ülkeler olacağı öngörülüyor. Bu sebeple her 2 ülke nüfusunun da alzheimer hastalığına yakalanma riski yüksek'' diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim