Ermenistandan sıcak mesajlar

  • Home
  • Ermenistandan sıcak mesajlar
Ermenistandan sıcak mesajlar
Ermenistan, Türkiye'nin sözde soykırım iddialarını kabul etmesini beklemeden yeni bir açılım koridoru yaratmayı hedefliyor.Abone ol

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Karabağ'ın Azerbaycan'a bağlanmasının şartını açıkladı Türkiye ile hiçbir ön koşul olmadan masaya oturacağını söyledi.

Sarkisyan, “Ermeniler soykırıma maruz kaldı. Bunun dünya kamuoyu tarafından tanınması, kınanması için mücadele ediyor. Bunun özellikle Türkiye tarafından tanınması delaware seo halkımızın çoktan beklediği adaletin zaferi olurdu” dedi.

Sarkisyan, ABD, Avrupa ve Rusya'da Ermeni diasporası ile yapacağı fikir alışverişinden önce verdiği bu ropörtajda, Türkiye ile sınırların açılmasının Ermenistan’a yapacağı etkileri de anlattı. Ermeni ve Azeri basınında da geniş biçimde yer alan habere göre, Sarkisyan, Türkiye’nin son 12 yılda Azerbaycan’ı desteklemek için Ermenistan’a uyguladığı izolasyonla ülke ekonomisine büyük zarar verdiğini belirtti.

SARKİSYAN SÖZDE SOYKIRIMDA ISRARLI

Sarkisyan, “Ermeniler soykırıma maruz kaldı. Öz, tarihi vatanlarının bir bölümünü kaybetti, bütün dünyaya dağıldı ve bu olayın dünya kamuoyu tarafından tanınması, kınanması için mücadele ediyor. Bunun özellikle Türkiye tarafından kanınması bizim halkımızın çoktan beklediği adaletin zaferi olurdu” dedi.

Ermeni ve Türk halklarının bugünkü nesillerine çok ağır bir tarihi miras bırakıldığını belirten Sarkisyan, her iki toplumun şu andaki derin güvensizliği ortadan kaldırmak için ciddi çalışmak zorunda olduğunu söyledi. Türkiye'deki genç neslin kendi tarihi ile barışma problemi olduğunu iddia eden Serj Sarkisyan, “Ermeni soykırımı ve Ermeni meselesi onyıllar boyu Türkiye’de yasaklanmış bir konuydu. Bu konuda konuşanlar mahkemelerde yargılandılar ve toplumun lanetine uğradılar” diye konuştu.

AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim