DTPnin yeni başkanı belli oldu

  • Home
  • DTPnin yeni başkanı belli oldu
DTPnin yeni başkanı belli oldu
DTP'nin Kongresinde genel başkanlık seçimi sonucu belli oldu. Türk yeniden başkan, Öcalan'ın kardeşi de Parti Meclisi'ne girdi.Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER
ANKARA-

DTP'nin 3'üncü Olağanüstü Genel Kurulu'nda genel başkanlık seçimi tamamlandı. DTP Eş Başkanı Ahmet Türk başkanlığa yeniden seçildi.
DTP Genel Başkanlığı'na Mardin Milletvekili Ahmet Türk yeniden seçildi. Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan da Parti Meclisi'ne girdi.

DTP'nin Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda yapılan 3. ebay seo Olağanüstü Büyük Kongresi'nde 654 delege oy kullanırken 3 oy geçersiz sayıldı. Geçerli 651 oyun tamamını alan Türk, yeniden genel başkanlığa getirildi.

Türk, sonucun açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, kendisine güvenen halka ve delegasyona teşekkür etti. Türkiye'nin sancılı, ancak ''Demokratik Açılım''ın da söz konusu olduğu önemli bir süreçten geçtiğini belirten Ahmet, ''Bize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. Bu topraklarda bin yıllık birlikteliği gerçekleştiren Kürt ve Türk halkı daha güzel bir geleceği hak etmiştir'' dedi.

Barış ve kardeşlik için gelişim ve dönüşümden yana olmasının gerektiğini ifade eden DTP Genel Başkanı Türk, ''İnanıyoruz ki halkımızın mücadelesini daha güçlü bir noktaya taşımak için, daha güzel bir gelecek için ve Türkiye'de ezilen halkların tercümanı olmak için partimizin tüm organlarıyla yeni bir süreci başlatacağız'' diye konuştu.

ÖCALAN'DA PARTİ MECLİSİ'NDE
Kongrede, 90 kişilik Parti Meclisi ile 11 kişilik Merkez Disiplin Kurulu üyeleri da belirlendi. Parti Meclisi'nin cezaevinde bulunan asıl listede 5, yedeklerde 11 olmak üzere toplam 16 üyesi avukatları aracılığıyla yaptıkları başvuru sonrasında yeniden Parti Meclisi'ne seçildiler.

PM'ye giren simalar arasında eski Bakan Mehmet Adnan Ekmen, CHP eski Milletvekili Esat Canan, Prof. Dr. Büşra Ersanlı ile tiyatrocu ve öykü yazarı Yeşim Dorman, Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, SDP eski Genel Başkanı Filiz Koçali ve DTP milletvekili Akın Birdal, DEHAP eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan dikat çekti.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim