Komşuda seçim heyecanı yaşandı

  • Home
  • Komşuda seçim heyecanı yaşandı
Komşuda seçim heyecanı yaşandı
Yeni Demokrasi Partisi'nin yolsuzluk iddiaları üzerine aldığı erken seçim kararı üzerine bugün sandık başına gitti. Abone ol

Yunanistan'da halk, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi'nin yolsuzluk iddiaları üzerine aldığı erken seçim kararı üzerine bugün sandık başına gitti.

Komşudaki seçimlerde Batı Trakya'da yaşayan Türk azınlıktan milletvekili adayları da parlamentoya girmek için mücadele etti.

Yunanistan'da erk mimarlık firması seo en genel seçimler için ülkede kayıtlı 9 milyon 834 bin seçmen bu sabah saat 07.00'den itibaren 22 bin sandıkta oy vermeye gitti. Ülkede oy verme işlemi saat 19.00’da sona erecek. Başkent Atina, adalar ve Batı Trakya'da seçmenler oy vermek için öğleden sonra sandık başına gitti. Ülkede katılım oranının yüzde 55'in üzerinde olması bekleniyor. Komşudaki seçimlerde ana muhalefetteki Pan Helenik Sosyalis Parti (PASOK) ile iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi iktidar mücadelesi veriyor.

Anamuhalefet Lideri PASOK Genel Başkanı Yorgo Papandreu Batı Trakya'daki Türk azınlığın oylarına güveniyor. Halen mecliste iki Türk milletvekili bulunan PASOK bu durumunu korumayı hedefliyor. Bugün yapılan seçimlerde Yunanistan parlamentosunun 300 yeni üyesi seçildi.

Yunanistan'daki seçimlerde anketlere göre iktidar olması beklenen PASOK'ın yeniden aday gösterdiği Gümülcine'den Ahmet Hacıosman ile İskeçe'den Çetin Mandacı köy köy dolaşarak oy verme işlemlerini gözledi. Soydaşlarla görüşen Türk adaylar iktidar milletvekili olmak için destek istedi. Batı Trakya'da yaşayan soydaşlar ‘Türlerin oyları Türk adaylara’ sloganları nedeniyle sandık başına gitti.

Batı Trakya'da yaşayan yaşlı soydaşlar aksam saatlerinde yakınların yardımı ile sandık başına giderek oylarını kullandı.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim