Bisikletle Romadan Mekkeye

  • Home
  • Bisikletle Romadan Mekkeye
Bisikletle Romadan Mekkeye
Roma'dan başlayan ''Roma - Mekke Dünya Barışı İçin Bir Adım Daha'' turuna katılan 27 bisikletçi, Alanya'ya geldi. Abone ol

Uluslararası Rotary Kulübü tarafından düzenlenen ve 23 Eylül'de İtalya'nın başkenti Roma'dan başlayan ''Roma - Mekke Dünya Barışı İçin Bir Adım Daha'' turuna katılan 27 bisikletçi, Alan multi language seo ya'ya geldi.

Vatikan Devlet Başkanı ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benedikt'in yazdığı dinler arası iyi niyet mektubunu Mekke Müftüsü'ne ulaştırmak için Roma'dan yola çıkan Alman, Hollandalı ve Türk 27 bisikletçi, Alanya'ya geldi. Bisikletçiler Alanya Rotary Kulubü üyeleri ve vatandaşlar tarafından İskele Meydanı'nda karşılandı.

Kulüp üyeleri tarafından sporculara, Türk çayı ve portakal ikram edildi.

Meydanda basın açıklaması yapan Antalya Olimpos Rotary Kulübü Başkanı Alp İskin, sporcuların Papa tarafından Mekke baş müftüsüne hitaben yazılan mektubu ulaştıracaklarını söyledi. Söz konusu mektubu okuyan İskin, turun amacının; dil, din, ırk ayırt etmeden tüm dünyada kardeşliği, dinler arası hoşgörü ve iyi niyeti vurgulamak olduğunu ifade etti.

Rotary Kulübü tarafından konuk edilecek bisikletçiler, yarın yola çıkarak Anamur, Mersin ve Hatay üzerinden Suriye'ye gidecek.



Kategori : SPOR
Whatsapp İletişim